Iza Perfumeberry

Follow Instagram -@perfumeberrymalaysia

May 11, 2016

Perfume untuk orang yang cepat berpeluh





Masalah badan berpeluh adalah normal.
Tambah lagi dengan cuaca yang panas ini.
Tapi kalau berpeluh dan menyebabkan badan berbau  (bau macam  bangla dalam lrt), itu masalah BESAR.
Kita sendiri rasa tak selesa ,kalau tiba-tiba orang tutup hidung bila selisih dengan kita.
Pakai perfume pun kadangkala tak berkesan kalau badan berpeluh +berbau ni..
.
Perfume yang sesuai untuk orang yang badan berpeluh ni adalah jenis perfume yang fresh +light sahaja. Ni antara perfume yang recommended:


1) MONT BLANC STARWALKER
  • Perfume bau lembut +fresh  citrus. Base note dia ada notes halia, buah pala dan amber
  • Perfume ni lah yang kalau pakai dan berpeluh , bau perfume dia lagi naik+ sedap
  • You all kena cuba dahulu , sebab ada beberapa orang yang bagi feedback perfume ni lagi sedap kalau berpeluh. Tapi ia bergantung  dengan you all punya body chemistry.
  • Sesuai dipakai untuk aktiviti bersukan, pergi gym.
Klik sini jika berminat nak beli perfume Mont Blanc Starwalker >> http://bit.ly/1WZEfOE



2) DIOR HOMME SPORT


  • Perfume yang bau fresh+lemon scent
  • Middle notes ada bau halia+kayu cedar+lemon yang mana bila bertindak balas dengan bau peluh, baunya akan bau sedap dan natural.
  • Sport fragrance
klik sini jika berminat nak beli perfume Dior Homme Sport  >> http://bit.ly/1OghLar



3) DAVIDOFF COOLWATER MEN


  • Bau clean, segar sesuai untuk orang yang cepat berpeluh.
  • Perfume lama tapi masih disukai oleh ramai lelaki.
  • Base note dia bau amber, musky dan tobbaco yang mana bila diblend dengan perfume, bau dia jadi sedap.
klik sini jika berminat nak beli perfume Davidoff coolwater men >> http://bit.ly/1Wn9mEM

Selain memakai perfume untuk mengelakkan bau badan akibat berpeluh,
bolehla cuba tips- tips ini yer :
1) Rajin mandi
2) Tukar kepada deodoran ‘higher-strength’ ataupun ‘anti-perspirants’
3) pakai baju jenis kapas
4) kerap tukar stockin
5) elak makanan pedas 
6)Guna sabun mandi antibakteria
7) Paling penting jaga kebersihan.
.
Ok semoga bermanfaat.
#like dan #share jika bermanfaat

2 comments:

Anonymous said...

Hi..if utk women yg mana ya sesuai?thank you :)

Perfume Berry said...

Untuk perempuan boleh pilih perfume yang fresh dan tahan lama seperti:
1) leau by issey miyake
2) clinique happy
3) miss dior blooming bouquet

hope membantu =)