Iza Perfumeberry

Follow Instagram -@perfumeberrymalaysia

May 8, 2016

7 TOP Perfume for Men di Malaysia





Lelaki tanpa perfume umpama bangla di dalam lrt...
Memakai perfume boleh menaikkan mood serta menjadikan lelaki itu lebih konfiden  dengan diri.
Lelaki ni agak cerewet sedikit untuk memilih perfume kesukaan berbanding wanita.
Mereka suka bau yang lebih melekat dengan badan dan tahan lama.
Jika awak masih belum ada lagi "SIGNATURE SCENT" , bau perfume awk sendiri, kat sini saya recommend 7 perfume yang BEST dan paling mendapat sambutan di @perfumeberry.


1) PACO RABANNE 1 MILLION




  • Perfume  bentuknya seperti bar emas sesuai dengan namanya.
  • Bau " 1 Million " adalah magnet , misteri dan  seksi - yang menjadikannya sebagai perfume yang terbaik untuk lelaki . Banyak aweks suka bau perfume ni =)
  • Perfume yang sesuai untuk lelaki drp 17 -awal 30an.
  • Ia sesuai dipakai untuk aktiviti-aktiviti di mana anda akan berpeluh sedikit (  bowling, ice skating, menari,dating,dll)
  • Bau mint pada top notes sangat sedap dan bau vanilla + leather pada base note.  Bau spicy pada middle note menjadikan perfume 1 million ini disukai ramai.
  • Lasting 6-8 jam


2) HUGO BOSS BOTTLED 6

  • Perfume Hugo yang paling best
  • Ia mempunya aroma fresh yang agak tajam dengan base note woody
  • Perfume nya ada gabungan  cream soda, apple, pear, barley sugar, vanilla dan cinnamon.
  • Sesuai dipakai setiap hari untuk kasual atau pergi ke office
  • Lasting 4-8jam depends pada body chemistry



3) YSL LA NUIT L HOMME


  • Perfume maskuline
  • Perfume yang menggambarkan seorang lelaki yang tegas, modern, sensual, mewah dan elegan.
  • Bila  disembur ,top notes nya bau aroma cardamom ( buah pelaga)  kemudian bertukar pada middle notes bau herba citrus,kayu cedar dan lavendar.
  • Perfume nya kemudian bertukar ke base note - aroma vetiver yang sangat lasting
  • Long lasting but not over-powering



4) JEAN PAUL GAULTIER LE MALE

  • Perfume ini dah lama sejak 1995 lagi tetapi masih digemari sehingga sekarang
  • Sesuai untuk lelaki yang tak suka bau keras
  • Perfume ni bau fresh dengan aroma vanilla
  • Bau sweet dan spicy
  • Selalu mendapat pujian bila pakai perfume ni.
  • Guys, jika you nak perfume yang tak overpowering, tetapi bau yang sedap, Le Male is for you.


5) CK ETERNITY MEN

  • Perfume classic yang digemari untuk semua peringkat umur daripada  GEN -X ke GEN Z.
  • Bau spicy citrus. Sembur 1-2 dah cukup
  • Perfume yang "selamat" dan sesuai dipakai untuk ke ofis, meeting, kerja
  • Perfume yang mampu milik..harga nya tak mahal berbanding brand lain
  • Perfume lelaki yang tidak makan dek zaman ; will never go out of style.
  • bau lembut tetapi lasting
  •  The cologne is a masculine scent, but very powerful.




6)TERRE D HERMES
  • Moden scent.
  • Opens with strong citrus top notes dengan haruman citrus
  • Bau perfume yang unik dan classy
  • Bau lelaki sejati..
  • harga agak mahal tetapi berbaloi dengan kualiti perfume ini. Ada EDP dan EDT
  • Sangat lasting hingga ke petang
  • Get ready to be asked "what is your perfume?"



8) GIORGIO ARMANI CODE BLACK

  • This is a very good cologne, not too strong, not too light, and it stays on for HOURS.
  • Nice, masculine and earthy scent
  • Perfume yang best dan tahan lama
  • Pakai segak2,sembur perfume ni terus jadi handsome
  • Kepada smokers, this perfume might blend well with you.



Cuba la perfume di atas ni.
Bila test di mall, tunggu 1-2 jam dulu tengok macamana baunya blend dengan yout body chemistry.
Jika ada perfume lain yang best boleh la comment di bawah yer supaya dapat bantu orang lain yang masih tercari-cari perfume untuk diri sendiri.
Okey... 


How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

We also accept credit card and paypal.