Iza Perfumeberry

Follow Instagram -@perfumeberrymalaysia

Aug 21, 2016

Apa nak buat kalau tersembur lebih perfume ?



Selalu ada masalah bila kita dah imun dengan bau perfume yang kita pakai, hidung kita dah tak boleh nak bezakan perfume tu ok atau dah terlebih sembur. 
Kalau terlebih sembur perfume yang strong, boleh jadi pening kepala.
Orang sekeliling pun migrain dan sesak nafas .
Jadi apa nak buat kalau nak kurangkan perfume yg disembur tu.?
.
Jangan risau .
Mudah je.
Ada beberapa cara yang boleh dibuat untuk neutralkan bau.
1) Gunakan make up remover yang oil based tanpa wangian dan sapu pada tempat yg sembur tu.
2) Cotton ball dicelup dengan alkohol atau witch hazel dan dilap pada tempat yang disembur
3) Cepat-cepat pakai unscented lotion 
4) Sembur kan unscented dedorant pada tempat yang disembur perfume.Biarkan beberapa minit dan cuci dengan sabun
5) Pakai hand sanitizer untuk turunkan bau perfume yang kuat itu
.
Okey next time jangan sembur lebih-lebih ye.

Like dan #share this perfumetips ini untuk orang lain.

No comments: